Čokoláda Callebaut Madagaskar 67,4% kakao, 2,5 kg
Hořká Origine čokoláda Madagaskar s obsahem kakaa 67,4 % je čokoláda se silnou chutí s převažujícím motivem exotických dřev. Pak přichází příjemná hořkost. Po chvíli v ústech cítíme ovocné jádro borůvek s příchutí lékořice a pražených kávových zrn.
Madagascar se proslavil svou výjimečnou vanilkou. Tento ostrov u východního pobřeží Afriky přináší také ale výbornou úrodu kakaa, většinou druhu Forastero s menší částí bobů druhů Trinitario a Criollo. Nejlepší kakao se pěstuje v severozápadním regionu ostrova nazývaném Ambanja. Je velice slabé a měkké, se spoustou ovocných chutí a aroma koření.
Madagaskar, největší ostrov v Africe nebo také červený ostrov, se nachází několi set kilometrů od východního pobřeží Mozambiku. Na suché západní části naleznete mýtický strom baobab a nádherné pláže. A na vlhkém a tropickém východě husté deštné pralesy. Hluboká rudá půda Madagaskaru je kolébkou mnoha senzuálních a inspirujících koření, jako jsou například vanilka, skořice, hřebíček či růžový a černý pepř. Cestujeme na sever ke stále zelenému údolí Sambirano, kde mezi stromy a mangovníky rostou jedny z nejlepších kakaovníků na světě.
Hořká origine čokoláda Madagaskar s obsahem kakaa 67,4 % je čokoláda se silnou chutí s převažujícím motivem exotických dřev. Pak přichází příjemná hořkost. Po chvíli v ústech cítíme ovocné jádro borůvek s příchutí lékořice a pražených kávových zrn.
Použití:
Čokoláda Madagaskar je vhodná pro modelování, potahování, glazurování, plnění, dekorování, odlévání do forem, výrobu pralinek, dutých figurek, čokoládových omáček nebo čokoládové pěny - mousse. Čokoládu můžete použít do fondue a po přidání kakaového másla také v čokoládové fontáně.
Obsah kakaové sušiny: 67,4 %
Tekutost:
Balení: pecky Callets™ v sáčku 2,5 kg
Složení:
kakaová hmota Madagascar, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sojový lecitin, přírodní vanilka. Může obsahovat mléko.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 2296 kJ (549 kcal); tuky 39 g (z toho nasycené mastné kyseliny 24 g); sacharidy 33 g (z toho cukry 30 g); bílkoviny 7,9 g; sůl 0,02 g.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření, skladujte na suchém místě bez vůní a pachů, při teplotě 12-18°C a relativní vlhkosti do 70%.